De pe Blog

SONDAJ

Va mai intoarceti in Romania?
Nu
41%
Da
37%
Peste cativa ani
22%
Total votes: 80572

Comunitate UK

13.06.2011 - Intr-un articol publicat pe site-ul agerpres.ro , aflam ca imigranţii români din Marea Britanie trimit zilnic în ţară aproape 500.000 de lire sterline, indică cifre oficiale date publicităţii joi de Daily Mail.

O sumă totală de 41 de milioane de lire sterline a ieşit din Marea Britanie şi a ajuns în România într-o perioadă de trei luni, conform datelor puse la dispoziţia cotidianului britanic de Banca Naţională a României.

In acelasi articol de pe agerpres.ro aflam ca numai anul trecut economia României a beneficiat de o infuzie de capital de 2,5 miliarde de lire sterline din străinătate.
citeste tot articolul


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 04.06.2011 - Ambasadorul României la Londra, Dr. Ion Jinga, a primit în vizită un grup de reprezentanţi ai asociaţiei “Parteneriat pentru Europa” care, în perioada 26-30 mai 2011, a efectuat o vizită la Londra în cadrul programului “Clubul Viitorilor Diplomaţi”, mentioneza site-ul Ambasadei Romaniei la Londra - londra.mae.ro.Acest program, la care participă elevi ai liceului “Ion Neculce” din Bucureşti selectaţi în urma unui concurs de cunoştinţe generale pe teme de diplomaţie publică şi economică, constă în excursii de studiu în capitale europene, care includ şi vizite la instituţii relevante, mentioneaza site-ul londra.mae.ro .


citeste tot articolul


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 02.06.2011 -Conform unui articol publicat in ziarul Diaspora Romaneasca,in data de 14 mai 2011 Ambasada Romaniei la Londra a fost gazdaunui eveniment organizat de Societatea Medicala Romana din Marea Britanie ( SMR-UK - http://www.smuruk.org ), eveniment afalat deja la cea de-a treia editie.La eveniment au pariticpat numeroase cadre medicale de origine romana peste 130 la numar. In cadrul aceluiasi eveniment organizat la Belgrave Square , Ambasadorul Roamniei in Londra dr.Ion Jinga, s-a adresat celor prezenti in deschiderea evenimentului vorbind despre rolul pe care cadrele medicale romanesti il pot avea in coagularea unei comunitati romanesti solidare si puternice, precum si in promovarea imaginii tarii noastre in Marea Britanie.
citeste tot articolul


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 31.05.2011 - A fost judecat de Curtea din Llandrinod ( Tara Galilor ) si a recunoscut ca a furat banii din cutia de donatii a Societatii Regale de Protectie a Pasarilor (RSPB ). Pe 18 mai, Gavrila Rostas, de 37 de ani, din Birmingham, a admis ca a furat 31 de lire din cutia de donatii a RSPB si o geanta, impreuna cu doua femei. Curtea a aflat cum pe 25 septembrie anul tracut, Rostas si doua femei , R.A si D.H , au incercat sa schimbe bacnote de 20 de lire la un magazin din Rhayader.

Procurorul Stephan Davies a spus ca proprietarul magazinului s-a temut ca ar putea fi o smecherie si le-a zis ca nu exista bani in casa. Ea a spus ca barbatul, Rostas, si una dintre femei s-au apropiat de tejghea si se uitau la brichete, in timp ce ,cea de-a doua femeie statea in spatele magazinului si se uita la genti.


citeste tot articolul


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 27.05.2011 - Un grup de cetateni romani care sa-u specializat in furturi comise in reteaua de metrou londonez a fost judecat si condamnat de un tribunal britanic, a informat cotidianul This is London in editia sa din 11 Mai. Infractorii au reusit sa sustraga de la calatori mii de lire sterline, numeroase telefoane mobile si alte aparate media portabile in mai putin de o saptamana.

Sase barbati si o femeie au fost retinuti pentru constituirea unei retele infractionale, intr-un hotel din estul Londrei, unde acestia s-au stabilit in luna Ianuarie a acestui an, ocupnad cateva camere inchiriate. De aici ei au inceput sa declanseze actiunile organizate de furt vizand persoane vulberabile care obisnuiau sa foloseasca mijloacele locale de transport public subteran.
citeste tot articolul


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 27.05.2011 - O romanca a fost amenintata de un angajat al consilului local din Romford ( oras de la periferia Londrei ) ca va fi despartita de propriul copil de catre reprezentantii serviciilor sociale.Motivul: are restante la plata chiriei. ,,Nu suntem nici betivi, nici drogati, avem acte si incercam sa traim cinstit in tara aceasta. Cum isi poate permite cineva sa-mi ia copilul!? Cu ce motiv? '' , a spus femeia printre lacrimi si suspine. Ea a relatat experienta sa redactiei Diaspora Romaneasca, miercuri 11 mai, incercand cu disperare sa afle daca legislatia britanica permite asemena sanctiuni.


citeste tot articolul


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 25.05.2011 - Ambasadorul Romaniei la Londra dr. Ion Jinga , a tinut o prelegere la Universitatea Oxford, la data de 10 mai 2011 , in cadrul seriei de seminarii dedicate Europei Centrale , serie organizata de prestigioasa institutie de invatamant superior britanic, la Facultatea de Istorie a Universitatii. El a vorbit asistentei despre ,, Romania: de la rascrucea imperiilor la statutul de centru al valorilor europene'' .,,In cadrul cooperari Vest-Est, Romania a fost adesea descrisa ca o zona de contact , ale carei caracteristici au fost generate de asezarea sa la rascrucea diferitelor imperii: Roman, Bizantin, Otoman, Habsburgic, Rus. Romania a mai fost descrisa si ca o zona de contact intre lumea latina si cea slava, intre ariile de raspandire a religiilor catolic protestanta si ortodoxa. Cea mai buna carte de istorie antica scrisa despre tara mea o constituie Columna lui Traian, a carei reproducere se afla expusa la Muzeul Victoria si Albert din Londra.


citeste tot articolul


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 25.05.2011 - Problemele comnitatii romanesti din Marea Britanie nu s-au aflat pe lista discutiilor purtate luni de ministerul afacerilor externe, Teodor Baconschi, la Londra, cu omologul sau britanic, William Hague. Cei doi oficiali au comunicat rezultatul discutiilor purtate intr-o conferinta de presa care a durat mai putin de patru minute si al carei loc de desfasurare a fost modificat ca urmare a unei amenintari cu bomba semnalate de Politia Metropolitana in centrul Londrei.Seful diplomatiei romanesti s-a aflat in capitala Marii Britanii o jumatate de zi , in 16 mai , la invitatia ministrului de externe din Regatul Unit.


citeste tot articolul


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 24.05.2011 - Romania si Bulgaria mai au de asteptat pentru ca unele state europene au anuntat nu doar prelungirea interdictiilor , ci si inasprirea conditiilor de acces pentru romani.Zece tari membre UE intentioneaza sa isi mentina inchisa piata muncii pentru romani si bulgari pana in 2014, perioada maxima permisa de tratatele europene, a declarat ministrul austriac al Muncii, Rudolph Hundstorfer. Restrictiile pe piata muncii impuse cetatenilor din cele opt tari central si est-europene care au devenit membre UE in 2004 vor fi anulate pe 1 mai, informeaza un comunicat oficial al Comisiei Europene.


citeste tot articolul


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 24.05.2011 - In prezenţa Ambasadorului României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Dr. Ion Jinga, a avut loc deschiderea Centrului de pregătire, inovaţie şi testare practică al companiei de construcţii PiLON.Prin intermediul Centrului PiLON de pregătire, inovaţie şi testare practică, noii angajaţi ai companiei PiLON beneficiază de cursuri gratuite privind protecţia muncii, limba engleză, perfecţionare profesională şi avansare în conducerea companiei prin înrolarea la una dintre Academiile PiLON. Muncitorii necalificaţi pot să se înscrie la un program de ucenicie, muncitorii calificaţi pot să devină şi mai eficienţi în ceea ce fac prin programe de pregătire profesională continuă.


citeste tot articolul


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
13.01.2010. - LONDRA: INTERVIU CU O DAMA DE COMPANIE.

"... Am fost si eu corupta ca multi altii de mirajul Marii Britanii. Dar, am aflat imediat cat de gresita era parerea pe care o aveam eu despre ce aveam sa gasesc aici..." ..

citeste tot articolul


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
12.01.2010. - LONDRA: Calcati de hoti in noaptea de revelion!

"La 12 am deschis sampania, am mancat cate ceva, dupa care in jurul orei 2am fiecare s-a retras in camera lui. Impreuna cu sotia, ne-am pus sa ne uitam la programul de revelion de la televizor..."

citeste tot articolul


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SENZATIONAL: Patron roman arestat la botezul copilului!

In seara zilei de 20 Decembrie 2009, doi prieteni C.S. si F.C care se intorceau de la cumparaturi, in drum spre casa s-au oprit la restaurantul Casa Bucovina (Edgware) pentru a manca...

citeste tot articolul


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vedeta la Cambridge, supravietuitoare în Romania.

A FOST COLABORATOARE A CELEBRULUI FIZICIAN STEPHEN HAWKING, ACUM CAUTA O SLUJBA DE BONA.....

citeste tot articolul


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
30.12.2009 - Romanii Londrei.

Anglia este taramul pe care multi romani l-au ales pentru a-si face un viitor, iar Londra este orasul unde fiecare - simplu muncitor sau economist cu studii superioare si experienta - si-a gasit locul lui. Au trecut prin vremuri grele, lovindu-se, pana acum doi ani, de discriminare si multe usi inchise. Nu au renuntat, insa, iar cei mai multi dintre romanii care au ales sa munceasca in Londra pot spune ca au reusit....

citeste tot articolul


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
30.12.2009 - Doi romani, in topul celor mai cautati infractori din UK.

Pe lista celor mai cautati 10 infractori straini de Scotland Yard se află ai doi romani, Neculai Margineanu (stanga)si Florin Dumitru (dreapta.....

citeste tot articolul


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

| Club Unique |

www.diasporalive.com


Club Unique

INTIM

Aliance Tour

Antene Satelit

Hair Dress Salon

Traduceri Autorizate

Oriflame

FOOD CENTRE

BlueAir

Restaurant AMURG