De pe Blog

SONDAJ

Va mai intoarceti in Romania?
Nu
41%
Da
37%
Peste cativa ani
22%
Total votes: 80572

Editorial

25.05.2011- Libertate….cine nu iubeste libertatea? Cine nu cunoaste ce inseamna acest cuvant? Desi conceptul a cunoscut nenumarate interpretari si a avut semnificatii diferite pentru generatii intregi de oameni, astazi reprezinta unul din drepturile fundamentale ale omului. Cu totii ne dorim sa fim liberi, sa nu avem restrictii, sa actionam in conformitate cu sistemul nostru de valori si din fericire si cel putin la nivel teoretic traim intr-o societate care ne permite acest lucru.


Nu imi propun in acest articol sa teoretizez tipurile de libertati de care in mod normal si firesc un om se poate bucura intr-o societate democratica, ci ma voi axa doar pe libertatea de exprimare. Ceea ce imi doresc este ca la finalul acestui editorial sa va trezesc cateva semne de intrebare cu privire la modul in care imaginea despre sine pe care o aratati celor din jur va reflecta cu adevarat.

25.05.2011- Am citit la un moment dat intr-un manual de limba engleza pentru copiii de clasa a V-a un citat ce avea bineinteles scop educativ si care zicea ca ``Every man is the architect of his own future``. In timp am realizat ca citatul asta contine foarte mult adevar si ca se aplica fiecaruia dintre noi, indiferent de culoare, trecut, sex, religie, s.a.m.d. Am asociat mai tarziu totul cu libera alegere, pentru ca in fond si la urma urmei sensul e cam acelasi. Totul depinde de noi insine in tot ceea ce facem.


E adevarat ca multi m-ar putea combate, spunandu-mi ca nu toti ne-am nascut la locul potrivit si ca pentru unii e mai usor. E adevarat, nu va contrazic insa asta e o loterie ce ne depaseste puterea de perceptie si asupra careia nu avem nici o putere de decizie. Sta in schimb in puterile noastre sa ne schimbam, sa ne autodepasim, sa incercam sa fim cat mai buni pentru ca astfel ne vom simti mai bine cu noi insine. Adica ce vreau sa spun cu asta e ca cea mai importanta parere despre noi trebuie sa fie cea personala. 05.04.2011-Suntem cu totii diferiti dar si unici in acelasi timp, din punct de vedere al structurii fizice si mai ales psihice, iar asta reprezinta un adevar universal de care suntem sau ar trebui sa fim constienti.
Civilizatia umana, in intreaga ei complexitate s-a dezvoltat constat iar ritmul accelerat al cresterii genereaza schimbari ale rapoartelor dintre oameni si societate dar si schimbari in natura relatiilor interumane.

Aceste schimbari sunt resimtite in cadrul aceleiasi societati si mai cu seama in momentul in care oamenii iau contact cu elementele unei ale culturi. Daca ne raportam la Romania, trebuie sa recunoastem ca schimbarile generate de miscarea revolutionara din anul 1989, pe langa instaurarea unui regim democratic si acordarea de noi libertati romanilor, a provocat si schimbari culturale care au fost adoptate cu usurinta de catre tineri, cauzand astfel diferente de mentalitate si comportament intre generatii si avem de-a face aici cu fenomenul foartr cunoscut deja in toata lumea drept “Generations gap” si pe care insa nu il vom aboda in acest articol. 27.04.2011- Roman sunt roman raman

Daca in momentul de fata ne indreptam privirea catre Romania, fiecare din noi vom vedea cu siguranta imagini diferite rezultate ca urmare a experientei pe care am acumulat-o in tara. Romania este cu siguranta tara contrastelor, a paradoxurilor, locul in care, pe cei mai multi dintre noi , nu ne mai surprinde nimic. Este tara cu una din cele mai mari rate inregistrate ale saraciei dar si tara cu foarte multe masini de lux pe cap de locuitor, locul in care timpul are `` o nesfarsita rabdare`` dar si in care viata curge vibrant in ritumul impus de marile orase.

29.03.2011 - Meserii ``La Moda``

Am observat cu trecerea timpului ca fiecare deceniu a urmarit un anume ``trend`` daca mi-e permis sa spun asa, in ceea ce priveste meseriile. Pe perioada ceausista s-a urmarit tiparul Medicinei si al Dreptului, unde se intra intr-adevar infernal de greu. Imi spuneau apropiatii, dat fiind ca m-am nascut prea tarziu ca sa prind aceasta ``infloritoare perioada`` ca se zbateau poate ani la randul sa intre la facultate unde accesul era limitat la cate 50 de persoane(poate chiar mai multe) pe un loc.

23.03.2011 - Evolutia generatiilor

N-ati observat ca pe masura ce inaintam in varsta, timpul parca trece tot mai si tot mai repede? Stateam in una din zilele astea si parca nu-mi venea sa cred ca e din nou joi, ca parca ieri a fost duminica si zilele trec fara ca macar sa ne dam seama. Am senzatia ca acum cativa ani timpul nu era asa de volatil, ca vartejul asta al vietii nu era asa de ametitor. De-abia ne dezmeticim dupa Craciun si Revelion ca iar se apropie Pastele si vara trece si ea fara sa simtim si incet incet intram din nou in postul Craciunului. Nu e normal ca zilele sa zboare cu viteza cu care o fac. Copiii ne cresc vazand cu ochii si noi nu mai reusim sa ne bucuram.

18.03.2011 - Capcanele Meleagurilor Straine

Inca dinainte de a se da oficial drumul la granite, vazand ca democratia nu era intocmai ce sperau sa fie, romanii s-au indreptat spre tari mai calde si mai prospere din punct de vedere economic decat Romania. Cu totii au pornit cu mari sperante si putini au reusit sa-si vada visele materializate. Majoritatea s-au indreptat spre ``fratii de sange latin`` adica Italia, Spania, Portugalia si Franta. Anglia nu a fost nici ea lasata pe dinafara pentru ca lira sterlina a avut dintotdeauna cotatii ridicate la casele de schimb. Cu valiza plina de speranta romanul a plecat sa munceasca, sa simta ca este si rasplatit pentru munca lui si mai ales pentru a putea oferi familiei un trai mai bun.

15.03.2011 - Cultura la/in Londra

Bun venit le urez tutror românilor care sosesc pentru prima dată în Londra! Indiferent de motivele pentru care suntem aici, nu putem să nu plecăm capul în faţa spectacolului cultural oferit de una din cele mai mari metropole ale lumii. Dincolo de rutina noastră zilnică, de lungul drum pe care îl străbatem zilnic până la locul de muncă, vă invit să vă ridicaţi privirea şi să vă bucuraţi de micile plăceri pe care Londra le oferă tuturor celor ce ştiu să aprecieze

15.03.2011 - Paşaportul în Marea Britanie

Ştim cu toţii că România a aderat la Uniunea Europeana încă din anul 2007 astfel că, cetăţenii români pot călători şi locui liber în orice stat membru al Uniunii Europene. Avem dreptul de şedere pe teritoriul oricărui stat membru al uniunii, şi implicit pe teritoriul Marii Britanii, fără nici o restrictie în primele trei luni şi de a rămâne ca rezident legal în statul respectiv cat timp dorim, cu condiţia de a exercita un drept prevazut in tratatul de aderare ca student, liber-profesionist sau daca suntem independenţi din punct de vedere economic....

14.03.2011 - Diaspora UK...

In prezent diaspora românească număra peste două milioane de români, România situându-se printre primele ţări care ofera Europei cei mai multi emigranţi. In cadrul unui comunicat dat publicităţii de Eurostat, institutul statistic al Uniunii Europene, imigranţii romani ( în număr de 384.000) au constituit cel mai numeros grup de imigranţi care au sosit în statele membre ale Uniunii Europene în anul 2008. Acelaşi studiu ne precizează că cei mai mulţi români s-au îndreptat în 2008 către Spania (726.000), Germania, Italia şi Marea Britanie (care au primit un număr de aproximativ 500.000) de imigranţi. ...

05.03.2011- Romania: tara cu cei mai multi copii abandonati.
05.03.2011- 1,6 milioane de copii din UK traiesc in saracie lucie.| Club Unique |

www.diasporalive.com


Club Unique

INTIM

Aliance Tour

Antene Satelit

Hair Dress Salon

Traduceri Autorizate

Oriflame

FOOD CENTRE

BlueAir

Restaurant AMURG